Sprouting Shiso – シソ発芽した

main1

image02

I believe you’ve heard of “Ume Shiso Roll” at a Japanese restaurant. I planted these shiso seeds about ten days ago, and they finally started to sprout yesterday!! I wonder if I put too much of the seeds…looks like lots of them are sprouting…!  It’s so expensive to buy Shiso in Manhattan so hopefully I won’t need to buy it anymore,😉 oh and my scallions are growing a lot and happy with Nohohon-zoku.

 

大葉が発芽しました!10日ほど前に植えて昨日芽が出たー!ちょっと種を入れすぎたのがまばらに凄いいっぱい出ちゃってるように見えるのは気のせいでしょうか…?大葉は虫もつかないし、簡単にぐんぐん伸びてくれるので楽しみ。マンハッタンで大葉は日本のスーパー行かないと買えないし高いから早く育ってくれないかなー。ちなみにネギ伸びまくってまーす。のほほん族もゆれてる。

ブログランキング・にほんブログ村へ
にほんブログ村 海外生活ブログ ニューヨーク情報へ

8 Responses to “Sprouting Shiso – シソ発芽した”

  1. Bar-tender Says:

    Manhattan ?でシソにネギ?
    それ!最高!!!
    O(^0^)O
    うん?
    食用だよね???
    え?
    観賞用???
    (--)???

  2. Fuko Says:

    両方ですよー。:D

  3. Noreex Says:

    You know… My family planted lots of shiso back in the day we were in Tennessee. BUT, for some reason when you grow them with soil that’s not from Japan, shiso doesn’t have much flavor nano! Maybe it’d be different for you? Let me know how it turns out. I love umejiso🙂

  4. Fuko Says:

    really…!? Let’s see how it goes. hope it’ll have good flavor!

  5. ゆず Says:

    青じそ 私も大好きです!

    たくさん芽が出たら なんだか ウキウキしますよね~♪

    青じそ。。たくさん増えたらレンジでチンして 

    乾燥パセリの様にしたら ずーっと使えますよん。

    ネギも伸びましたね(^^)

  6. Fuko Says:

    それすっごいナイスアドバイスです!レンジでチン!ですか!ありがとうございますー!:D

  7. Karen Lopez Says:

    Nice pics!i am amazed….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: